TAXI KAΛAMATA



Βασίλης & Βούλα Καπιτσίνου-
Τηλ: 27210 77477
Κιν: 697 4723673
Email: info@taxistoupa.gr

PRIVATE TRANSFER
Μετακινηθείτε με στυλ και άνεση, επιλέγοντας
http://www.taxistoupa.gr/epikoinoneste-mazi-mas
TAXI VIP
Είναι μια από τις πιο όμορφες παραλιακές πόλεις της Ελλάδας, αλλά εκτός από την παραλία της, έχει να καυχιέται και για την ιστορία της και για μια σειρά από αξιοθέατα που την κάνουν πόλο έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Είναι η Καλαμάτα, η πρωτεύουσα του Μεσσηνιακού κόλπου, η πατρίδα του ελαιολάδου, του μαντηλιού, της Επανάστασης και του Χορού.




http://www.taxistoupa.gr/epikoinoneste-mazi-mas
Αν υπολογίζετε πως θα τη γυρίσετε όλη σε μια μέρα, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε γιατί, αν και οι αποστάσεις δεν είναι μακρινές, έχει τόσα πράγματα να κάνεις και να δεις, που μια μέρα δεν σου φτάνει.



Η Καλαμάτα, παλαιότερα Καλάμαι ή, κατά την εποχή του Ομήρου, Φαρές είναι πόλη της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας και λιμάνι της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Η Καλαμάτα έχει πληθυσμό 54.100 κατοίκους, ενώ o Δήμος Καλαμάτας έχει πληθυσμό 69.849 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους "Καλάθι" (παρυφή του Ταϋγέτου), στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου. Απέχει 223 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 215 χλμ. από την Πάτρα και 715 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. 


Έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα, με ζεστό χειμώνα και ήπια καλοκαίρια. Καθημερινά στο ευρύτερο αστικό κέντρο της Καλαμάτας έρχονται και εργάζονται πάνω από 50.000 άνθρωποι από τις διπλανές πόλεις Μεσσήνη, Θουρία, Μελιγαλά, Άρι κ.α.